Förakta inte dina låtsaskompisar – de är guld för självförtroendet!

Alfons låtsaskompis hette Mållgan, jag hade en som hette Karlsson och du hade säkert också en när du var fyra, och självklart var det mer än Ok. Låtsaskompisar är bra för barn, de stimulerar fantasin och det finns alltid sällskap nära tillhands. Jag hade nästan glömt bort mina tills jag började twittra.

Som nybörjare på twitter så blir man ju lite imponerad av ”stjärntwittrarnas” enorma följar skaror. Har man 84 000 följare måste man onekligen vara både viktig och populär. Många följare är bra för statusen och självförtroendet. Men vad är det som drar stora skaror av följare? Är det kändisskapet eller är det deras fantastiska inlägg? Nyfiken har jag gått in på deras följarlistor för att se vilka det är som följer och funnit att där finns mer urblåsta sprättägg från frigående spammare än det finns i hela Pettsons hönshus!
Är det återvändarhelg för låtsaskompisar hemma hos Annika Lanz? Vad är det som händer? De där ”ägg-följarna är ju inga riktiga människor av kött och blod, de finns ju inte på riktigt!

Skamset måste jag erkänna att jag lämnat barndomens låtsaskompisar bakom mig.
Jag var inte någon trogen vän, så jag förstår att de har gått vidare och hellre hänger med de populära stor-twittrarna och det är nog bra. Stor-twittrarna får högre status och alla övergivna låtsaskompisar liv får mening igen!

Vi ses hos Bildt Mållgan!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Förakta inte dina låtsaskompisar – de är guld för självförtroendet!

  1. Monica skriver:

    Jag är ingen sann twittrare när jag läser det här. Jag letar inte efter låtsaskompisar och få kändisar följer jag och inte bryr jag mig heller om hur många följare jag har. Jag vill bara ut med en inre frustration och dela ut mina åsikter ibland. Däremot letar jag intressanta att följa. Intressant för mig är kunskap. Jag är nyfiken och vill lära.
    Vi ses på twitter 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s