Att ha kul är något av det roligaste jag vet!

A Mauretainian fisherman outside Nouakchott

A Mauretainian fisherman outside Nouakchott

Visst händer det väl att folk protesterar när de ser att jag vill fotografera, men det är ganska sällan. Oftare är det ett utbyte av några blickar och man känner att det är ok. Det värsta är inte ett nej, utan att människor poserar – situationen dör och det blir ointressant.

Fotograferandet är kontaktskapande, i Afrika finns det nog inte en unge som inte vill bli fotograferad och se sig själv i kameradisplayen. Det behövs inget gemensamt språk, vi kan leka fotografera och locka fram leenden, fnitter och asgarv, sådan är jag och jag är inte ensam.

I ett fiskeläge utanför Nouakchott i Mauretanien mötte jag den här mannen, en fiskare. Han tvekade inte ett ögonblick när han såg att jag ville fotografera honom och hans kompis. Buset bubblade upp i oss alla tre, inga begripliga ord utväxlades emellan oss, det var bara någon minuts lek och skratt innan vi gick vidare.

Vad är det som gör att kameran lockar fram spjuvern i oss? Jag vet inte, men vad jag vet är att vart man än åker i världen så kan man möta människor som tycker precis som jag.

Att det roligaste som finns är att ha kul!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s