Lotta hojar hos lejonkungen i massajland

20141007-183713-67033498.jpg

LiseLotte Lyxell gästbloggar om MC-resan bland Massajer i Kenya

Visst ursäktade jag mig och tappade det lilla självförtroendet som fanns efter ett par vurpor i flodbäddens sand påväg ut i bushen på savannen. Vilken start, galet. Nu fick jag övervinna mig själv – igen, fatta nytt mod! Med bästa support i mina resekompisar gick det. Vilket tålamod de hade och så schysst de delade med sig av erfarenheter och uppmuntran.

Att åka mc i ”lejonkungens landskap” bjöd på glädje och utmaningar i de vackraste vyer man kan tänka. Trots det var människorna det finaste jag var tillsammans med och mötte.
Till exempel de som sprang ut ifrån sina klassrum när motorcyklarna körde in vid skolan. De som vågade ta på min hud och skratta så de tjöt för jag var vit. Hur vi hittade varann och de sjöng för mig på sitt språk.
Kvinnorna som väntade oss vid kyrkan, de stod på rad i vackra färger var de klädda och smyckade. Jag kom i mitt mc-ställ och fick hälsa på dem en och en, se in i deras varma erfarna ögon. Kände mig som en hedersgäst de visade lite av sina liv för. Så udda jag var men så välkommen. De fick en bit av mitt hjärta, av henne, den vita kvinnan som var en hustru, mamma och farmor på mc. Lyckan bubblade i mig när Doris, en av masajkvinnorna, som under glädjetjut åkte bakpå motorcykeln en sväng.

Det är torrt och avstånden stora. Det som är självklart och enkelt hemma är långt borta. Att ha tillgång till en fotboll på skolan, vatten och en mätt mage. Att få bli vuxen när man varit barn och tonåring färdigt. Att få läsa, skriva och räkna, ”stay in school” så bra men så svårt. Jag vill tro att vårt besök fick uppmuntra dem att kämpa vidare

Tänk vad det skulle få betyda att borra en brunn, bygga en skola och shelter…

Bakom mina ögonlock spelas scener ur min livs äventyrsvecka upp, gång på gång. Jag hoppas det färgar mig länge länge, så tacksam❤️

LiseLotte Lyxell

”Narrow Road Adventures” planerar fler resor som gör skillnad under 2015 både i Nepal med fokus alfabetiseringsprojekt i Himalaya och Ett par resor till i Kenya med fokus på flickors rätt till skolgång.
Hör av dig till lars.klingsbo@gmail.com om du är intresserad att följa med.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s